Saturday, June 6, 2009

FAQ: Cum gasesc ceva pe Harta Interactiva Bucuresti?





Cum gasesc ceva pe harta?

Depinde de ce cauti…pentru a-ti fi mai usor am impartit ceea ce poti cauta sau gasi in trei mari categorii: strazi- obiective- si anunturi.

Poti folosi meniul “cautare“:

In partea de sus a hartii se afla headerul. In centru acestuia se afla un spatiu unde poti intruduce minim trei caractere pentru a gasi ceva. Poti alege sa cauti in strazi- vei cauta atat in strazi cat si in orice cale de transport: alei, intrari, bulevarde; sau poti alege sa cauti in obiective: aceasta iti va permite sa gasesti dupa un cuvant cheie ales de tine- termenul de cautare- in toate obiectivele aflate pe site sau poti alege acelasi lucru pentru “anunturi”. Poti alege intre strazi, obiective sau anunturi din meniul drop-down indicat prin sageata jos aflat in partea ta dreapta dupa spatiul de cautare. Dupa ce ai introdus termenul de cautare poti apasa enter pe tastatura sau poti apasa pe lupa aflata in partea dreapta a cautarii iar rezultatele cautarii vor fi afisate pe harta.

O alta modalitate de cautare este sa folosesti meniul pe categorii din header. Poti sa cauti o strada apasand pe butonul “Strazi” si atunci vei avea o ordine alfabetica a strazilor asa cum s-ar afla si intr-un dictionar. La obiective si la anunturi vei apasa butonul corespunzator si vei avea o lista aranjata pe categorii si cu numarul corespunzator de obiective sau anunturi notat de-a dreapta categoriei. Dand click pe una din aceste categorii acestea se vor incarca pe harta.

O a treia modalitate de a gasi ceva pe harta bucuresti si ilfov este sa vi dinspre partea de html a site-ului si dupa ce ai gasit acolo ceea ce cautai sa apesi pe butonul ” vezi pe harta” sau pe harta generica aflata de-a dreapta fiecarui item - caz in care vei fi aruncat pe harta optimal pentru vizualizarea strazi/anuntului/obiectivului.

Acum ca ai gasit atatea rezultate vei observa ca acestea sunt aratate pe harta sub forma unor bule. Marimea acestora difera in functie de numarul rezultatelor- daca ai foarte multe rezultate atunci bulele vor fi mai mici- iar daca ai mai putine atunci bulele vor fi mai mari si cu mai multe detalii.

No comments: